Sarbatoare in satul de ucraineni Fantana Mare din Tulcea

De ziua eroilor, la Fantana Mare

Prin Înălțare, Hristos Dumnezeu iese din lume, pregătind totodată venirea Duhului Sfânt. El a dorit ca ucenicii să fie martori la Înălțarea Sa pentru ca întreaga lume să cunoască prin ei că S-a Înălțat la cer cu trupul, transfigurat prin Înviere. 


La invitatia doamnei Stefana Gheorghe, presedinta Organizatiei locale a UUR Fantana Mare, am participat la sarbatorirea hramului bisericii din localitate impreuna cu membrii ansamblului de cantece si dansuri  ucrainene "Zadunaiska Sici"din Tulcea.
Delegatia noastra a participat la slujba religioasa celebrata de patru preoti, in frunte cu parohul bisericii, iar dupa incheierea serviciului religios ne-am deplasat impreuna cu invitati si localnici la Caminul Cultural din localitate unde, dupa un timp de socializare am prezentat un program artistic adecvat, program care speram ca le-a reamintit locuitorilor satului originile, traditiile si obiceiurile locale, ucrainene.
 In incheiere multumim pentru invitatie si totodata adresam cuvinte de lauda pentru bucataresele din sat care au pregatit bucate alese.
 
A fost o zi de neuitat, în care  credinioşii care au luat parte la eveniment s-au simţit cu un pas mai aproape de Dumnezeu.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu