UUR Sulina - o doleanta....devenita realitate

Sambata 21 martie, in Sulina, comunitatea ucrainenana din localitate a desfasurat o activitate importanta: s-a constituit organizatia locale a UUR.
La sugestia unui comitet de initiativa constituit din doamnele Mihalache Violeta, Saraev Gherghina, Maxim Gherghina si domnii Chirilov Mircea si Giovanovici Alexandru, in prezenta presedintelui filialei UUR Tulcea Dumitru Cernencu s-a constituit organizatia locala a UUR din Sulina, cu un numar de 42 de membri fondatori. La sedinta de constiuire a participat insasi  primarul localitatii, domnul Aurel Dimitriu, dumnealui avand cu aceasta ocazie si calitatea de membru fondator.
Dupa finalizarea sedintei de constituire, grupul vocal Bila Roja din Letea si o parte dintre copiii care studiaza limba materna la Letea, au prezentat un moment artistic impresionant dedicat omagierii vietii si operei poetului national ucrainean  Taras H. Sevcenko.
Manifestarea a fost foarte bine primita de public dovada aplauzele indelungite. A fost de bun augur acest eveniment pentru ca s-a vazut faptul ca ucrainenii din Letea au interactionat foarte bine cu etnicii ucraineni din Sulina, punand astfel baze solide pentru buna reprezentare a organizatiei locale din Sulina.

Felicitari membrilor fondatori, mult success in noua misiune de promovare a traditiilor noastre ucrainene, dar si putere de munca biroului organizatiei care va coordona intreaga activitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu