Tinerii din organizatia " Zadunaisca Sici" prezenti in cadrul "Conferinţei Naţionale a Societăţii de Geografie din România"




Conferinţa  Naţionala a  Societăţii de Geografie din România, s-a desfasurat  in cadrul Inspectoratului  Şcolar Judeţean Tulcea,   in perioada 29 mai - 31 mai 2014.
Una din temele tratate în cadrul dezbaterilor a fost şi  aceea a diversităţii etnice în spaţiul Nord Dobrogean, areal geografic care găzduieşte 18 etnii ce trăiesc într-o proverbială armonie.
Spectacolul susţinut la Teatrul „Jean Bart” în data de 29 mai a demonstrat diversitatea naţionalităţilor ce trăiesc în municipiul şi judeţul Tulcea şi  modul  in care se pastreaza şi cultivă cultura, obiceiurile si folclorul.
Ansamblul de cantece si dansuri  ( de tineret ) Zadunaiska Sici, a fost  invitat la spectacol  unde au susţinut o suită de cântece şi dansuri ce s-au bucurat de un deosebit succes.
 După spectacol, foarte mulţi  participanţi la conferinţă s-au interesat de modul cum comunitatea  noastră reuseste sa  păstreze si  cultive  obiceiurile, tradiţiile şi datinile specifice etniei noastre.


                                                                                                                                               S.C.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu