Zilele Municipiului Tulcea


             In perioada 15 – 17 august 2013, s-a desfasurat actiunea socio-economico-culturala," Zilele Municipiului Tulcea" .
           Unul dintre aceste activitati a fost Târgul Meşteşugarilor Populari la care au fost invitaţi participanţi din toată ţara, cât şi comunităţile etniilor care convieţuiesc în oraşul Tulcea.
             Comunitatea ucraineana, alături de rusi-lipoveni, turci, tătari, armeni, romi, aromâni, romi, a fost reprezentată de un pavilion propriu în cadrul căruia am avut posibilitatea să expunem tot ce este specific etniei noastre: costume nationale, reviste,  ziare, obiecte de artizanat confectionate de mesterii nostri populari.
În prezenţa tinerilor noştri  ( Laura Doroftei, Cristiana Badea, Marian Danilencu si Marian Nicolov secondati de d-nele Maria Reva, Paula Condrat, Batache Valentina, Violeta Todie, Stefana Cernencu ) ce purtau frumoase costume traditionale, au răsunat în permanenţă melodiile ucrainene.
În prima zi, pavilionul nostru a fost vizitat de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea care, a apreciat în mod deosebit modul în care a răspuns comunitatea noastră la invitaţia primăriei si cu aceasta ocazie ne-a înmânat o diploma de participare.
În cele trei zile, punctul nostru expoziţional a fost vizitat de sute de locuitori ai oraşului şi de numeroşi turişti din ţară şi din străinătate, vizitatorii apreciind laudativ standul nostru precum si " colectia de pasari deltaice " confectionate artizanal si prezentate personal in cadrul unui aranjament deosebit si sugestiv de catre Gheorghe Toader, mester popular.
 Nu pot să nu amintesc şi contribuţia deosebită la realizarea cu succes a acţiunii a d-lui Dumitru Cernencu, presedintele comunitatii ucrainene din judetul Tulcea
La final, oraganizatorii ne-au felicitat pentru prestaţia deosebită şi ne-au invitat cu căldură să participăm şi în anul viitor la aceeaşi manifestare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu