Ziua Minoritatilor - 18.12.2012



Centrul Cultural "Jean Bart" Tulcea in parteneriat cu Consiliul Judetean Tulcea a organizat, sambata, editia a XI-a a Zilei Minoritatilor Nationale "Multietnic 2012" la Teatrul "Jean Bart" Tulcea, eveniment de traditie pentru minoritatile din judetul nostru, unul dupa cum se stie multietnic. 
Spectacolul de gala al ansamblurilor artistice ale minoritatilor a fost precedat de o festivitate de premiere facuta de catre presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu si primarul Municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Au fost premiate Ansamblul "Zadunaiska Sici" al Uniunii Ucrainenilor din Tulcea Ansamblul folcloric "Daima" al Comunitatii Aromane din Tulcea, Ansamblul Careras a Comunitatii Rromilor din Tulcea, Ansamblul folcloric "Lotca" si ansamblul de dansuri de tineret "Molodti" al Comunitatii Rusilor Lipoveni din Tulcea, Grupul vocal "Naranler" al Uniunii Democrate Tatare din Tulcea, Ansamblul de dansuri "ELPIS" si grupul vocal instrumental "Tris Elines" al Comunitatii Elene din Tulcea,, Grupul vocal feminin "Kaynanalar si formatia de dansuri "Tuna" ale Uniunii Democrate Turce din Tulcea, Grupul Vocal folcloric lipovenesc "Juraveli" din Jurilovca, Formatia de dansuri "Prhalipen" a Comunitatii Rromilor din Tulcea si Ansamblul folcloric Salcioara din localitatea Babadag. O diploma a primit si Solomon Flaimblat, reprezentant al Comunitatii Evreilor din Tulcea. Ansamblurile participante la eveniment au primit o Diploma si un DVD cu spectacolul din editia anului trecut "Multietnic 2011".

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 13:14
Sursa: Obiectiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu